El Nou Repte del SUMAT…HA COMENÇAT!!!
Ahir, els i les joves del Suma’t, van iniciar el Graduat en Educació Secundària (GES) a distància. EMFO ha iniciat la travessia en línia com a centre adscrit de l’Institut Obert de Catalunya (IOC).
El nou curs escolar, no només es veu revoltat als instituts convencionals sinó també, entre nosaltres per la novetat que representa pels i les joves Suma’t, estudiar a distància; sense llibres, gomes, llapissos o sense clases magistrals.
Ara molts d’ells ja no només estudien, sinó que també treballen!! El repte és prou notable com per fer-se fins i tot feixuc. Així, disculpeu-nos si en algun moment fem una mica de xivarri …
Per l’ocasió un vídeo crític i analític de Ken Robinson sobre la relació entre el mercat laboral, el sistema educatiu i les irracionalitats d’aquests. L’entremat de la tesi principal de l’autor està molt relacionada amb el paper que podria/hauria de tenir la creativitat en l’itinerari tant acadèmic com laboral de cada persona.
Per veure el vídeo, el teniu penjat a: F:\_COMPARTIR\TIC\Ken Robinson changing Paradigms (spanish) (preneu-vos el vostre temps. Val molt la pena)
Gràcies Neus per compartir amb tots nosaltres!
There is no ads to display, Please add some
I quines són aquestes dues raons per canviar l’educació? Quan tingui un moment miraré el vídeo, segur que està molt bé.
Endavant SUMA’T!!
Buf!!!!!!Super super interessant i a grans trets hi estic totalment d’acord, però no si si és qüestió d’edad o que “pinxo” en velocitat lectora…però hauria de tornar-lo a veure per pillar els detalls!!!!! Ara bé……..quina solució proposa? Moltes gràcies Neus! Per cert…ahir van estar els nois a la IOC , martí i tarda i ni es van notar!
M’ha despertat molt interès aquesta notícia…m’ho miraré tranquilament a veure quines raons són aquestes que planteja.
Hola! Entenc que el que principalment motiva els canvis que planteja l’autor es fonamenta en què l’actual sistema educatiu es basa en la lògica del sistema industrial (parcelització del coneixement en matèries diferenciades, estructura panòptica de les aules, estudiants entesos com a productes estandaritzats, …) i el mètode il·lustrat (coneixement entès en el sentit clàssic: dades, dades, dades).
Mercè! El vídeo va rapidíssim … Hi tant! Certament en deu minuts no planteja cap solució i aquest és, penso, el gran cul de sac en la major part dels problemes i/o irracionalitats sistèmiques que identifiquem. Personalment no crec que es tracti de realitzar canvis aïllats i desconnectats d’altres realitats socials sinó de canvis estructurals.
Salut!
Neus, el que més m’ha agradat és el teu comentari “… estructura panòptica de les aules”. Uau, quina paraula = panòptica. El que una arriba a aprendre!!! És ben bé com l’alquequengi ;)))
Marta! Em penso que és la deformació professional historicista 😉 … Sempre embolcallant-ho tot de culebrots lingüístics … La línia “alquequengi” no podia ser abandonada, no? Sigui com sigui jo no paro d’aprendre un munt de coses de tot@s vosaltres!!