L’AUTOESTIMA

Ahir, la Patricia va encetar el segon taller grupal (continua avui) pels usuaris de l’OTL (xarxa Oficina Tècnica Laboral), amb l’OBJECTIU de facilitar la Inserció laboral o la millora de l’ocupació del col·lectiu de persones amb trastorn mental; treballant L’AUTOESTIMA.
Aquesta autoestima es treballa mitjançant diferents dinàmiques.
Poso un exemple molt entenedor d’aquest col·lectiu:
Exemple:
Succés: em canvio de ciutat
Pensament: és horrible, em costarà moltíssim saber on són els llocs.Em sento fatal. No coneixeré ningú. La meva vida no serà la mateixa.
Qüestionant: perquè és tant terrible? És la pitjor cosa que podria passar-te?
Pensament Racional: Bé, no m’agrada això, però se que puc viure en una altra ciutat, serà difícil però no terrible. Això és només un 20 en l’escala de catàstrofes de 0 a 100.
Es pregunta als participants si han viscut una situació similar que hagi estat molt difícil per a ells i vulguin comentar-la.

Hem de tenir en compte que, generalment, les persones amb trastorn mental tenen dificultats per acceptar-se, per valorar-se positivament, confiar en ells mateixos i autopercebre’s com a competents. Aquest taller, per tant, té com a objectiu aprendre recursos i estratègies per tenir un bon nivell d’autoestima, i aconseguir per tant ser capaços de realitzar amb èxit una tasca o un treball amb l’objectiu de trobar i mantenir un lloc de feina!
Gràcies Patricia per compartir!


There is no ads to display, Please add some