Recomana’ns un llibre per Sant Jordi. Bona diada!
Us comparteixo un breu haiku de Sant Jordi que m’agrada molt:
“Pètals i lletres
Vaig a llegir a la cova
Que avui és Sant Jordi”
(Haiku de Dani Espresate)
Aquest diumenge se celebra la Diada de Sant Jordi. Esperem les vostres recomanacions literàries! Ara, jo ja ho tinc clar! 😉
There is no ads to display, Please add some
Caçador d’estels – Khaled Hosseini. // un 10!!
Copy paste de la sinopsi:
Aquesta és la inoblidable i colpidora història de l’amistat entre l’Amir i en Hassan, dos nens que creixen junts a Kabul durant els últims dies de la monarquia afganesa, un d’ells, fill d’un home ric i poderós, i l’altre, un hazara de classe inferior. Després de la invasió soviètica, l’Amir i el seu pare abandonen el país i comencen una nova vida a Califòrnia. Però el passat sempre torna, i el pes de la traïció de vegades esdevé massa feixuc. Una bellíssima novel·la sobre l’amistat, la traïció i el preu de la lleialtat.
Moltes gràcies Àlex!! Recomanació anotada!
me l’apunto jo també!
Si us agrada barrejar fantasia i ficció, us recomano la triologia del Senyor dels Anells. Abans però, cal llegir El Silmariollion perquè us ajudarà a entendre com es va crear el món i d’on provenen tots els personatges, però és un tostón hehehe I el Hobbit tinc pendent de llegir-lo, ja us ho diré!
I no em cansaré de recomanar “El perfum” de Patrick Suskind. El món té més varietat d’olors des que el vaig llegir 😉
Bona diada!
TOTHOM HAURIA DE SER FEMINISTA
de CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE
Un llibre curtet i fàcil de llegir que totes hauriem de tenir a la tauleta de nit.
capitols curts que fan pensar!
«Avui m’agradaria demanar que comencem a somiar un pla per construir un món millor. Un món més just. Un món d’homes més feliços i dones més felices que siguin sincers amb ells mateixos. I aquesta és la manera de començar: hem d’educar les nostres filles d’una manera diferent. I també hem d’educar els nostres fills d’una manera diferent». (Chimamanda Ngozi Adichie)
Un llibre que recull el transcendental discurs que va oferir l’autora a TEDTalk sobre el significat de ser feminista en ple segle XXI. Un breu assaig que té el poder que les seves paraules ressonin dins el cap de qui les llegeix. Aquest és el poder que tenen els grans assajos per canviar la societat.
Gràcies Anna!! Me l’apunto!!
Jo us recomano ”Una cambra pròpia” o ”Una Habitación propia” de Virginia Woolf.
Per mi és un d’aquells llibres que mai és tard ni aviat per començar-lo.
Gràcies Queralt!
Anotat! és com el Petit príncep 😉
Si us ve de gust llegir petites i breus histories sorprenents, imaginar tota una novel·la en 3 linies o be divertir-vos amb aforismes enginyosos…..414, QUATRE-CENTES CATORZE, de Jordi Roig és el llibre.
” Aquest recull conté relats breus, micro textos i aforismes. Un desplegament d’idees encasellades per la concreció dels números.
Hi ha pensaments, vivències, històries i reflexions. Hi ha poesia i algun joc de paraules.
Tot plegat, un compendi indefinit de propostes esbojarrades o absurdes amb el propòsit d’entretenir.
Al final, tot quadra.”
Ostres, els relats breus també està bé tenir-los a mà!
Gràcies Mercè! Anotat!!
Sàpiens: Una breu història de la humanitat
Llibre de Yuval Harari
doncs això, una breu història dels més de 2oo.ooo anys que portem com a espècie voltant pel món
Aquest tampoc el coneixia, gràcies per la proposta!
El club del crimen de los jueves de Richard Osman. És una trilogia irònica i divertida que situa l’escena del crim en una residència d’avis. Com a fan d’Agatha Christie, té el meu aprovat.
noted. 🙂
Eps, més fans del misteri a la sala! Anotat!
“La trena” de Laetitia Colombani, és un llibre curt i fàcil de llegir, on poc a poc vas descobrint la història de 3 dones diferents, unides per fils invisibles. Si no heu vist l’obra de teatre, llegiu primer el llibre i si us agrada, després sempre podeu anar a veure l’adaptació teatral, al febrer del 2024 al Teatre Goya.
Eps, bona recomanació! Anotat!! Gràcies Esther!
Yo estoy leyendo y recomiendo “Heridas del viento” (Virginia Mendoza) para conocer la dura historia reciente de Armenia y su genocidio a través de la mirada y testimonios reales de habitantes anónimos con mucho que contar. Para cualquier interesado en conocer otras culturas a través de la lectura en la misma línea va “Voces de Chernòbil”, “Las trincheras de la esperanza” o “Barro más dulce que la miel” (: