El servei d’ocupació i emprenedoria d’Emfo es reforça a Sant Fost

L’Ajuntament de Mollet, a través de l’Empresa Municipal per la Formació Ocupacional i l’Ocupació (Emfo), i l’Ajuntament de Sant Fost han renovat el conveni de col·laboració que van signar el 2014 amb l’objectiu de reforçar el servei d’ocupació a Sant Fost i millorar l’eficiència en la prestació de serveis sense duplicar-los.

(Consulta la notícia sencera aquí)

L’acord preveu que els serveis d’ocupació i formació de l’Ajuntament de Mollet consolidin els àmbits de la formació, l’ocupació i l’emprenedoria a Sant Fost. El conveni, que s’estableix fins a finals de 2018, suposa l’aportació de 10.000 euros anuals per part de l’Ajuntament de Sant Fost, així com els espais municipals necessaris i el Club de l’Emprenedor perquè els professionals d’Emfo puguin desenvolupar directament des del municipi la seva tasca de suport als industrials, treballadors i aturats de Sant Fost.

A partir d’ara, cada dos mesos es reuniran els responsables dels dos ajuntaments per concertar i determinar les accions més necessàries a desenvolupar a Sant Fost d’acord amb les seves dinàmiques, especialment enfocades “a la creació d’ocupació de qualitat i el màxim de duradora possible”, explicava l’alcalde de Mollet, Josep Monràs.

L’alcalde assegurava que “la col·laboració en la prestació de serveis repercuteix positivament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans”, i posava en valor l’aportació de recursos de l’Ajuntament de Mollet en polítiques socials. “Som el tercer Ajuntament de Catalunya de més de 20.000 habitants que més diners destina a aquest àmbit, una part dels quals són per al foment de l’ocupació”, apuntava Monràs.

Per l’alcalde, “unir esforços, en aquest cas entre Mollet i Sant Fost, sense oblidar l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès, el nostre referent industrial al territori, ens fa més forts per poder donar oportunitats de feina a la gent que no en té i, alhora, generar activitat empresarial, que al cap i a la fi també comporta la creació d’ocupació”, insistia.

Per la seva banda, l’alcaldessa Montserrat Sanmartí indicava que “l’acord serà molt positiu, ja que permetrà col·laborar entre tots d’una manera més eficient, també amb els industrials del territori”. Sanmartí afegia que “com que les característiques de Sant Fost, per la seva mida i capacitat, no permeten tenir un servei d’ocupació i emprenedoria complet, acordem amb Mollet treballar plegats per fomentar l’ocupació al municipi i rebaixar la taxa d’atur”.

El servei d’Emfo a Sant Fost
De fet, a través de l’Emfo, a Sant Fost, aquest 2017 s’han atès 56 emprenedors, un 43,6% més que el 2016, i s’han inserit 26 persones, un 81,25% més que l’any passat, de manera que s’ha arribat a les 130 insercions al mercat de treball en quatre anys. També des de la signatura inicial del conveni, ara fa tres anys, 65 santfostencs han participat en programes formatius per millorar la seva ocupabilitat i s’han gestionat 122 ofertes d’empreses de Sant Fost.


There is no ads to display, Please add some