Procicat: Noves mesures a partir del 4 de juny

El 4 de juny entren en vigor noves mesures per a la contenció de la pandèmia. En concret s’aplicaran alguns canvis en àmbits com l’horari de restauració i cultura i l’aforament de comerç i grans esdeveniments, entre altres. En concret:

*Bars i restaurants podran obrir fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara.  És a dir, que la nit entre dijous i divendres, els bars ja podran estar oberts fins a la 1.  Els aforaments continuen limitats a un 50% a l’interior i la distància entre taules a les terrasses s’ha de mantenir en els dos metres.

*També podran obrir fins a les 1 les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres.

*No canvia el límit de les reunions socials, que poden ser de fins a deu persones, sense límit de bombolles.

*També es permet l’accés i ús de les zones recreatives, com ara zones infantils,ludoteques o àrees de descans dels centres comercials. Fins ara, estava restringit.

*El Procicat ha ampliat l’aforament dels comerços al detall, que passa del 50 al 70%. És el mateix aforament que es permetrà ara ales zones comunes i de pas dels centres comercials.

En les activitats culturals i competicions esportives a l’aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, el nombre màxim d’assistents podrà ser del 20% amb determinades condicions, com ara controls dels fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si). Els organitzadors, però, hauran d’agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones.

*S’incrementadel 30% al 50% l’aforament en parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

*També s’augmenta, però del 50 al 70%, l’aforament permès als gimnasos i altres equipaments esportius, així com l’aforament dels mercats no sedentaris.

*Un altre canvi és que en els vehicles de transport públic de fins a 9 places ja no hi ha restricció d’ocupació. Fins ara, estava limitada a 6 persones i no es podia situar ningú al seient del costat del conductor.

Us adjuntem la infografia on es visualitzen millor totes les mesures. I cliqueu aquí per consultar totes les mesures publicades al CanalSalut:


There is no ads to display, Please add some