AVÍS || El 18 d’octubre Protecció Civil farà sonar les sirenes de risc químic en algunes poblacions del Vallès Oriental

En concret, al Vallès Oriental, s’activaran les sirenes de Granollers, Gualba, Montornès del Vallès, Parets del Vallès i Sant Celoni. La prova es farà a les 11:00 hores i, a més de sentir les sirenes, la població d’aquestes zones rebrà una alerta al mòbil

A més, es preveu que aquestes sirenes també se sentin als municipis de Canovelles, les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Montmeló, Vilanova del Vallès i Barberà del Vallès, per la seva proximitat.

Una novetat que s’incorpora aquest any és que la població, a més de sentir la sirena, també rebrà una alerta al mòbil informant de l’inici de la prova i l’activació de les sirenes. L’alerta al mòbil es podrà rebre també en alguns municipis limítrofs als abans indicats on s’ubiquen les sirenes.

Quinze minuts després de l’activació inicial es tornaran a activar les sirenes de risc químic aquest cop amb el so de fi de confinament i finalitzarà la prova.  No hi haurà enviament d’alerta al mòbil a la finalització de la prova.

L’objectiu de les proves de sirenes de risc químic és comprovar que funcionen correctament i, alhora, familiaritzar la població amb els sons d’avís. L’activació de les sirenes de risc químic es preveu sempre i exclusivament en cas que calgui el confinament de la població amb motiu d’un accident químic greu.

Aprofitant la represa de les proves, se n’ha actualitzat el format amb l’objectiu de territorialitzar-les i poder arribar millor a la població afectada.

+ info


There is no ads to display, Please add some